Over krachtvoorwerpen

Mijn oude amulet uit Nepal heeft een afbeelding van de groene Tara. Hoewel de witte Tara vooral bekend staat als helend, doet de groene dat voor mij ook. Ze is een helper, ze zit met haar ene voet wat lager, zodat ze klaar is om in actie te komen!

Een meditatie met haar voelt helend voor mij. Toen ik mijn kleine teen had gekneusd, ging ik liggen met haar op mijn zonnevlecht. Ik vroeg mijn zelfhelend vermogen te versterken en voelde na enige tijd een wervelende tinteling van energie helemaal langs mijn been naar dat teentje gaan.

Groene Tara
Amulet met Groene Tara. Ik weet niet wat erin zit want ik laat het dicht. Extra zorgvuldig energetisch reinigen dus!

Omgaan met krachtvoorwerpen

In het boek Frashokereti schrijf ik over krachtvoorwerpen in het kader van mijn sjamaanse werk. Alles kan voor jou een krachtvoorwerp zijn: een afbeelding of beeldje van je krachtdier, maar ook een kristallen schedel, de wandelstok van je opa en het borduurschaartje van je oma. Het kan ook zijn dat je een krachtvoorwerp vindt van een inheems volk of uit een religie.
Het is daarom een goed idee om het voorwerp schoon te maken. Soms letterlijk, als dat kan, maar meer nog energetisch. Je zult liever niet ervaren dat een negatieve entiteit zich met je gaat bemoeien, toch?

Hoe ik het doe: Ik neem voorwerp in mijn handen en draag het op om zich te ontdoen van alle voor mij en mijn omgeving belastende invloeden en zich op te laden met de goddelijke blauwdruk of de energie van de Bron. Ik voel meestal wat er gewenst is. Daarna zal ik het eventueel nog zuiveren met smeulende salie of wierook.

Meer over Tara

Tara wordt in het Tibetaans boeddhisme beschouwd als een bodhisattva van compassie en actie. Ze is het vrouwelijke aspect van Avalokitesvara en in sommige verhalen zou ze zijn voortgekomen uit zijn tranen.
Tara betekent ster of planeet en daarom is ze ook geassocieerd met navigatie en reizen, letterlijk en figuurlijk als de spirituele overgang naar de ‘andere kant’. Ze staat voor het moederschap, liefhebbende moeder en moeder van de wereld of universele moeder hoort bij haar titel. Ook is ze geassocieerd met de bossen, het plantenleven, bloemen en de wind.
De groene Tara in het bijzonder staat bekend als de Tara van het acaciabos, die mensen beschermt tegen de acht grote angsten. Dat beschermen zie ik trouwens meer als ‘herinneren aan’ omdat elk van die angsten ook een innerlijk aspect heeft, waarmee je moet leren omgaan. Het lijkt een beetje op de zeven hoofdzonden uit de RK traditie.

Tara’s in alle kleuren

Er schijnen wel 21 tot 76 vormen van Tara te zijn, in allerlei kleuren nog wel! De witte en de groene zijn het meest bekend.
Yeshe Tsogyal (wijze koningin van de meren) was de partner van Padmasambhava, die het Boeddhisme naar Tibet bracht. Zij werd beschouwd als een verschijning van Tara.

Vele vrouwen belichamen Tara, of de energie van een van de Tara’s is te vinden in vele vrouwen. Ik bespeur hier ook de energie van Maria Magdalena in, Witte Tara wellicht.

>> Bron voor tekst over Tara.

LEAVE A COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *