Frashokereti betekent: Maak het wonderbaarlijk, excellent! Het komt uit het Zoroastrianisme. Dit is hoe je het uitspreekt, volgens de internationale notatie: frašō.kərəti.

De basis van het begrip Frashokereti is het dualistische idee dat het goede uiteindelijk over het kwade zal zegevieren. De creatie was in het begin perfect, maar werd gecorrumpeerd door het kwade. Daar zie ik ook wel Wetíko in, het mind virus waar ik het in het voorwoord van het boek over heb.

Ieder mens heeft de verantwoordelijkheid over de eigen ziel en ook voor het lot van de wereld! Dat staat voor mij vast.

Het woord met zijn betekenis raakt mij diep. Aan de ene kant zijn we er steeds meer bewust van dat alles een is, maar er is nog dualisme op deze planeet. We zijn samen op weg om dit te transformeren.

Het domein Frashokereti heb ik geregistreerd in 2017, toen ik David Wilcock dit begrip hoorde beschrijven. Ik dacht toen: “daar doe ik nog weleens iets mee.” Gaandeweg, tijdens het schrijfproces van het boek, kon ik onmogelijk een goede naam bedenken, anders dan Frashokereti.
Het voelt goed. Het woord is in Nederland nogal onbekend en ik ga ervan uit dat dit de nieuwsgierigheid opwekt.

De foto op de cover

Je ziet het dolfijnbotje uit het verhaal De bottenverzamelaarster, met daarop een kleine kristallen schedel van Andara kristal*. Ze heeft een mooie, zachte energie en het licht schijnt er zo prachtig doorheen! Niet iedereen houdt van kristallen schedels. Iemand die daardoor het boek niet zal uitkiezen, heeft waarschijnlijk ook weinig binding met de inhoud van de verhalen. Dat is niet erg. Misschien is mijn boek dan voor een ander publiek juist wél interessant.

Samen maken wij onze wereld wonderschoon!

Download een voorproefje

Je kunt hier het voorproefje downloaden. Je leest iets meer over Frashokereti, mijn voorwoord en je krijgt een indruk met de inhoudsopgave.

*) Andara’s lijken op glas, vandaar dat er veel mee wordt gesjoemeld. Het is een kunst om te kunnen voelen dat je een echte hebt. Ik vond uitleg bij deze mooie shop.

Interessante video. Geeft een gevoel van wat deze religie inhoudt.
De streek Yazd in Iran is de bakermat van het Zoroastrianisme.