Zelfzorg en hulp in de nieuwe wereld

Leonie Linssen: Vandaag komt er niks uit mijn handen. Twee volle en lange intense dagen – twee dagen met een Trauma Bevrijding Intensive van 4 uur, aansluitend CreaVisie en vanochtend de zielsreis met de man n.a.v. wat er gisteren op het strand gebeurde, legt me lam. Ik zit achter mijn laptop om dat wat ik gepland had te doen, maar mijn hoofd en handen willen niet. Zinloos, besef ik.

In bad met boek

Wat wil mijn lijf? Wat wil mijn lichaamsbewustzijn? Het blijkt een bad te zijn met het boek van Carola, dat gisteren in mijn brievenbus viel. Ze kwam ooit voor een sessie en blijkbaar heb ik haar aangespoord om het boek te schrijven. Ook de sessie met mij beschrijft ze in haar boek. Het is bijzonder om te lezen. Soms maak ik verslagen van een sessie als ik vanuit mijn innerlijk weten voel dat het de bedoeling is om te delen met de wereld. Maar nu gebeurt het andersom.

In haar boek Frashokereti beschrijft Carola de sjamanistische trance reizen die zij maakt door dit en wat zij noemt andere levens. Door haar verhalen reis ik me haar mee naar Tibet en naar Tikal in Guatemala. Mijn lijf reageert een aantal keren spontaan, ik voel het trillen en schokken in mijn lijf: mijn hart en mijn buik. Lekker dat loslaten in het warme water!

Na een bladzijde of 70 hoor ik dat het genoeg is, en dat ik zelf even naar Tikal mag reizen. Het is bijzonder om te ervaren. Ik weet dat mijn boek De Karmadrager voorbij de woorden, mensen energetisch opent en nu gebeurt mij hetzelfde via het boek van Carola.

Ik zie mezelf als een man van 45 jaar, die de hoge treden van de tempel beklimt. Ik voel me een oude man. Er liggen veel bladeren en ik veeg van iedere tree een stukje schoon met een handveger, zodat iedereen die straks na mij komt, gemakkelijker naar boven kan en niet uitglijdt. Vanavond is er een maansverduistering. Ik zie donkere luchten verschijnen en een dreigend onweer.
Het zijn nog zo’n 27 treden voordat ik boven ben, maar mijn lijf wil niet meer. Ik zink neer op de trede en hoor de jongeren beneden mij naar boven komen. Het was de bedoeling dat ik mezelf zou offeren aan de goden, aan de bliksem, maar het loopt allemaal anders.

Ik ervaar een tijdlijn verschuiving, waarbij de jongeren me eren en in plaats van dat ik bovenop de tempel geofferd word aan de bliksem, ontvang ik extra eten en drinken voor mijn diensten en mijn wijsheid.
Ik glimlach als ik mijn ogen open doe.

In de nieuwe wereld helpen we elkaar en stimuleren we elkaar om verder te kijken, groter te denken dan we gewend zijn, nieuwe dimensies te verkennen, ons hart te openen voor het onzichtbare en de hulp en liefde die er altijd is.

Nu even lekker in mijn luie stoel, een cappuccino drinken en straks een massage.
Een dagje zelfzorg en zelfliefde. Morgen weer een nieuwe dag.

Deze ervaring met mijn boek is van Leonie Linssen, coach bij ingewikkelde (liefdes)relaties en auteur van het fenomenale boek De Karmadrager! << aanrader!
De bijdrage en de reacties erop kun je ook lezen op Facebook.

>> Meer reviews lezen?

2 Comments

  1. van Maureen Benthem says:

    Ik heb genoten van je boek…..je verhalen, je inzichten, je wijsheden, de verbanden en je humor en eigen stijl van schrijven.
    Dank je wel!

    1. Dank je wel Maureen, wat fijn om te weten!

LEAVE A COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *